Ce este Microneedling-ul?
Mezoterapia fractionata sau microneedling-ul medical este un tratament modern, minim invaziv ce are ca scop stimularea sintezei fibrelor de colagen la nivelul pielii. Tratamentul se bazeaza pe utilizarea unui dispozitiv automat cu micro ace care vor penetra straturile pielii (dermul si epidermul) in mod controlat, fara a produce efecte adverse.
Pielea noastra este o bariera impermeabila, creata special pentru a ne proteja corpul de mediul extern. De aceea, produsele aplicate pe piele in scopul hidratarii si efectului anti-aging au efect minim sau chiar zero.
Mezoterapia provine din limba greacă unde cuvântul ,,mezzo,, înseamnă mijloc și ,,therapia,, înseamnă a trata medical.
Cum functioneaza aparatul de Microneedling?
Dispozitivul de Microneedling executa micro-perforatii controlate ale pielii, la adancimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen si elastina in piele, proces numit inductie de colagen sau neocolageneza.
Tratamentul de Microneedling este dureros?
Terapia cu microace este un tratament non-ablativ (bland) al pielii, adica trateaza straturile profunde ale pielii fara a indeparta stratul superficial ca in cazul laserului sau peelingului chimic. Disconfortul este minim, se aplica anestezie locala cu crema anestezica. In plus, acele vibreaza si acest lucru ajuta la diminuarea senzatiilor neplacute din timpul tratamentului. Recuperarea este rapida, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale tratamentelor laser.
Tratamentul cu microace realizat cu Micro-injectorul prezinta anumite avantaje fata de tratamentele cu laser sau peeling chimic medical, astfel ca tratamentul nu afecteaza epidermul (stratul superficial al pielii) precum in cazul celui cu laser sau peelingului chimic medical, timpul de refacere este minim comparativ cu cel din urma procedurii ablative cu laser, iar tratamentul este mai putin costisitor comparativ cu laserul,.
– Nu are efecte secundare nedorite.
– Adancimea de penetrare a microacelor se controleaza foarte usor (0 – 2,5mm).
– Perioada de vindecare este scurta, roseata va persista de la cateva ore pana la cateva zile, depinde de adancimea cu care se lucreaza .
– Se reface conditia generala a pielii prin regenerarea cutanata intense.
– Penetrare excelenta si in profunzime a substantelor medicale,
– Poate fi folosita ca si terapie unica sau combinata cu alte terapii, asociata cu alte tratamente (tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, etc.).
In cat timp apar rezultatele tratamentului cu microace?
Rezultatele se observa la cateva zile, maxim o saptamana de la efectuarea tratamentului, efectul maxim apare in general la 6-8 saptamani dupa tratament.
Care sunt indicatiile tratamentului cu microace?
– hiperpigmentatii, melasma, pete cauzate de expunerea la soare – rejuvenarea pielii imbatranite si foto-imbatranire,
– piele lipsita de tonus, piele imbatranita / flasca,
– linii de expresie si riduri fine / medii,
– tratamentul cicatricilor post-acneice, post-varicela si atrofice,
– ameliorarea vergeturilor,
– reducerea dimensiunii porilor dilatati / piele grasa,
– tratamentul pielii uscate,
– uniformizarea culorii pielii,
– ingrijirea pre- si post interventii de chirurgie estetica,
– stimularea cresterii parului.
Cum va arata pielea dupa tratamentul cu Microneedling?
Imediat dupa procedura, zona tratata este inflamata, iritata si rosie, iar reactiile pot persista de la cateva ore pana la 2-3 zile (chiar si mai mult pentru persoanele cu piele sensibila), in functie de gradul de sensibilitate al fiecarei persoane. Cele mai multe persoane vor experimenta roseata si umflare usoara intr-un mod similar cu arsurile solare timp de 6-48 de ore si de asemenea, pot exista puncte minime de sangerare. Acest lucru este normal sa se intample si este de dorit, facand parte din etapele tratamentului. Reactia inflamatorie a pielii este extrem de scurta si se modifica in mod semnificativ in termen de ore, de la roseata la roz. Ulterior, pielea se calmeaza, devine uscata, apare descuamarea (o usoara exfoliere a pielii). Intrucat micro-injectiile produse de microace se inchid in 2-3 ore dupa procedura, este permis machiajul dupa 24-48 h. Intr-o saptamana vei observa ca pielea este mai fina si mai luminoasa, iar ridurile si cicatricile sunt micsorate vizibil.
Ce trebuie sa fac dupa tratamentul cu Microneedling?
Este absolut obligatoriu sa eviti expunerea directa la soare, timp de o saptamana dupa tratament. De asemenea, este obligatoriu sa aplici zilnic crema cu factor de protectie solara SPF 50 Hour si produse dermato-cosmetice cu factori de crestere epidermali cu formule de substante nano-incapsulate, special create pentru a fi aplicate dupa aceste tipuri de tratamente faciale. Personalul centrului nostru iti poate recomanda produsul cel mai potrivit pentru tine. Orice crema sau tratament vei aplica pe zona tratata imediat dupa mezoterapia fractionata, va patrunde profund in piele si va avea actiune mult mai puternica, de aceea se recomanda ca persoanele care folosesc tratamente cu izotretinoizi sa NU le foloseasca in prima saptamana dupa efectuarea tratamentului cu Microneedling. Dozele mari de vitamina A pot fi toxice! Dupa o saptamana de la tratament, tenul revine la normal, nu mai este iritat sau descuamat, nu ramane sensibil in urma procedurii.
Cate sedinte de Microneedling se recomanda a fi efectuate?
Numarul sedintelor de Microneedling difera in functie de zona tratata si de complexitatea tratamentului. In principiu se recomanda 3-8 sedinte la interval de 3-4 saptamani. Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 sedinte, la un interval de 3-4 saptamani. Pentru cicatrici, vergeturi, piele lipsita de tonus sunt necesare 6-8 sedinte sau chiar mai multe, in functie de particularitatle fiecarei persoane, la un interval de 4-6 saptamani. Planul de tratament si numarul sedintelor se vor stabili in urma consultatiei, pe care centrul nostru ti-o ofera in mod gratuit.
Care sunt contraindicatiile tratamentul cu Microneedling?
Contraindicatii:
– sarcina si alaptare, persoanele ce au tendinta de a forma cicatrici cheloide sau hipertrofice, infectii sau inflamatii ale zonei care trebuie tratata, afectiuni sau herpes in zona de tratament, boli cutanate cronice, tulburari de coagulare, tratament anticoagulant, vindecare intarziata, acnee, patologie oncologica.